השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

באיזה גיל כדאי לעשות ניתוח אף

באיזה גיל כדאי לעשות ניתוח אף

תוכן עניינים

לא פעם עולה השאלה באיזה גיל כדאי לעשות ניתוח אף ? בואו לקבל הסבר מתי זה הזמן הנכון לעשות ניתוח אף פלסטי.

ניתוח אף הוא הליך כירורגי המעצב מחדש את האף על ידי שינוי מבנה העצם והסחוס. זה יכול

להתבצע למטרות קוסמטיות או פונקציונליות. עם זאת, השאלה מתי לבצע ניתוח אף היא חלק

מהחששות הנפוצים ביותר בקרב מטופלים ובני משפחותיהם. מומלץ לבצע ניתוח אף כאשר הפנים סיימו את התפתחותם, וזה בדרך כלל מגיל 15. גם בנים וגם בנות.

ניתוח אף בטרם עת לא יוכל לטפל בכל הבעיות ועלול להוביל לתוצאות לא מספקות. חשוב להמתין עד שהאף יגיע לגודלו ולצורתו המלאה לפני ששוקלים ניתוח אף.

כמו כן, חיוני לשקול את הבשלות הרגשית והפסיכולוגית של המטופל לפני ביצוע ניתוח אף. בני נוער

עשויים להיות יתר מודעים למראה החיצוני שלהם, וחשוב לוודא שהם גם מציאותיים ולא עוברים ניתוח רק כדי לרצות אחרים. למטופלים צריכה להיות הבנה ברורה של הסיכונים והיתרונות של ההליך ולהיות בעלי ציפיות ריאליות לגבי התוצאה.

במקרים מסוימים, ניתוח אף עשוי להתבצע בגיל צעיר יותר מסיבות רפואיות. לדוגמה, אם לילד יש

חך שסוע או עיוות באף שגורם לקשיי נשימה, ניתוח אף עשוי להתבצע כבר בגיל הילדות. עם זאת,

החלטה זו צריכה להיעשות בהתייעצות עם מנתח מוסמך ולאחר שיקול מדוקדק של הסיכונים

והיתרונות.

 

"האם זה כואב לעבור ניתוח אף?": ניהול כאב וציפיות

ניתוח אף הוא הליך כירורגי הכולל ביצוע חתכים, שינוי עצם וסחוס ועיצוב מחדש של האף. כמו בכל

הליך כירורגי, ישנה רמה מסוימת של אי נוחות וכאב הקשורים בניתוח אף. עם זאת, רמת הכאב ואי

הנוחות משתנה מאדם לאדם, ויש כמה צעדים שניתן לנקוט כדי לנהל את הכאב והציפיות. 

כעיקרון ניתוח אף אינו נחשב ניתוח כואב, אך חשוב להבין שהוא כן כרוך באי נוחות, הפרשות מרובות בשבועות הראשונים, ובצקת המקשה על הנשימה מהאף בתקופה הראשונית.

חשוב לדון בטיפול בתופעות אלו עם המנתח לפני ההליך וגם מיד לאחריו. המנתח עשוי להמליץ על תרופות נגד כאבים או להמליץ על משככי כאבים ללא מרשם כדי לנהל אי נוחות לאחר הניתוח. כמו כן מומלץ לבצע שטיפות מי מלח מרובות וחוזרות בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח. חשוב לעקוב בקפידה אחר ההוראות שנקבעו כדי למנוע סיבוכים ולהבטיח החלמה חלקה.

למטופלים צריכות להיות גם ציפיות מציאותיות לגבי רמת הכאב ואי הנוחות הקשורים לניתוח האף.

בעוד שחלק מהמטופלים עלול לחוות כאב ואי נוחות משמעותיים, אחרים עשויים לחוות אי נוחות או

כאב קל בלבד. חשוב לזכור שגופו של כל אחד מגיב אחרת, ואסטרטגיות הטיפול בכאב עשויות

להשתנות. בנוסף לטיפול בכאב, ישנם מספר צעדים נוספים שניתן לנקוט כדי לנהל את הציפיות ולהבטיח החלמה חלקה. על המטופלים לתכנן לקחת חופש מהעבודה או מבית הספר כדי לנוח ולהתאושש לאחר הניתוח. בדרך כלל מספיק שבועיים. כמו כן, חשוב להימנע מפעילות מאומצת או פעילות גופנית במשך מספר שבועות לאחר הניתוח. ויש להימנע מחשיפה לחום או לשמש.

 

מתי מותר להתקלח לאחר ניתוח אף?

לאחר ניתוח אף רפואי אין מניעה להתקלח!

לאחר ניתוח אף פלסטי בדרך כלל יש גבס על האף למשך שבוע ימים. בשבוע הזה יש להימנע מהרטבת הגבס ולכן להימנע מהרטבת הפנים. אך אין מניעה מלהתקלח עד הצוואר.

וכמובן שאפשר גם לצחצח שיניים, אם כי בזהירות לא להרטיב את הגבס.
בנוסף להימנעות מהרטבת האף ישנם מספר אמצעי זהירות נוספים שעל המטופלים לנקוט לאחר ניתוח אף. זה כולל הימנעות מקינוח של האף לפחות חודש לאחר ההליך, שכן הדבר עלול לשבש את תהליך הריפוי ולהגביר את הסיכון לדימום. כמו כן, במקרה של ניתוח אף פלסטי בו בוצע תיקון של עצמות האף על המטופלים להימנע מהרכבת משקפיים או משקפי שמש במשך מספר שבועות לאחר הניתוח, שכן הדבר עלול להפעיל לחץ על עצמות האף ולגרום לתזוזה או להשפיע על תהליך הריפוי.

 

סיכונים וסיבוכים נוספים

בעוד שניתוח אף הוא בדרך כלל הליך בטוח ופשוט, ישנם כמה סיכונים וסיבוכים שהמטופלים צריכים להכיר גם כאשר עולה השאלה באיזה גיל כדאי לעשות ניתוח אף, יש לזכור כי קיימות תופעות לוואי.

להיות מודעים אליהם. אלה כוללים דימום, זיהום, ריפוי לקוי ושינויים בתחושה או בנשימה. בעוד

שסיכונים אלה נדירים יחסית, חשוב לחולים להבין את הסיבוכים הפוטנציאליים ולהיות מוכנים לנהל

אותם אם הם מופיעים. סיבוך אפשרי אחד של ניתוח אף הוא דימום. בעוד שחלק מהדימום נורמלי בשבועות הראשונים, לאחר הניתוח, דימום מוגזם יכול להיות סימן לבעיה חמורה יותר. על המטופלים ליצור קשר עם המנתח שלהם אם הם חווים דימום משמעותי או אם הם מבחינים בסימני זיהום, כגון חום, אדמומיות, נפיחות או כאב מוגזמים.

סיכון פוטנציאלי נוסף של ניתוח אף הוא ריפוי לקוי. זה יכול להתרחש אם המטופל אינו ממלא אחר הוראות טיפול מתאימות. כדי למזער את הסיכון לריפוי לקוי, על המטופלים

לעקוב בקפידה אחר הוראות המנתח ולהימנע מעישון או שימוש במוצרי ניקוטין, שעלולים להאט את

תהליך הריפוי. גם שינויים בתחושה או בנשימה יכולים להתרחש לאחר ניתוח אף, במיוחד אם הניתוח כולל תיקון מחיצה והקטנת כונכיות. המטופלים צריכים להיות מוכנים לשינויים זמניים בתחושה או בנשימה לאחר ההליך, אך יש לפנות למנתח שלהם אם שינויים אלה נמשכים או מחמירים לאורך זמן.

דילוג לתוכן